



Hughenden BeefUp Forum – Friday 23 June 2023

Venue: Diggers Centre

Time: 9.00am – 5.00pm, followed by dinner.

MLA members \$25. Non-members \$50.

Cost: Includes: Morning and afternoon teas, lunch and dinner.

Register: mla.com.au/beefup

RSVP: Monday 19 June 2023

Join us for the Hughenden BeefUp forum to hear about the latest in local and world-leading research and technologies for the northern beef industry.

The day will provide a chance to connect with community whilst sharing strategies for the coming season.

- Gain insights on improving livestock, land and business performance.
- Connect with other producers, advisors and researchers.
- Hear about how new practices and technologies are being used in your region.
- Find out about the programs, tools and resources available to you.

The BeefUp program will cover:

- Market insights and opportunities
- Agtech snapshots
- Grazing land management strategies producer perspectives
- Understanding carbon and what it means for the region
- The latest in breeding, genetics and genomics





8.30am Welcome &	gistration and Trade Stands open
M	
Housekeeping	C Russell Lethbridge
X 40am RBRC Welcome	ren Smith, Chair North Queensland RBRC (10 ins)
Grazing Land Management	
8.50am Why does grass need rest- technical perspective from Brocent study	ett Abbott - CSIRO (15 mins)
9.05am Grazing principles Bo	bb Shepherd – DAF (15 mins)
country panel discussion Bro	cilitator: Michael Lyons ob Shepherd - DAF ett Abbott – CSIRO 5 mins)
	oducer panel discussion 5 mins)
10.40am Morning Tea (30 mins)	
	Illy Leigo, Meat & Livestock Australia 0 mins)
	astair Rayner, Cibo Labs Pty 5 mins)
Carbon	
((NKI)) and emerging	lia Waite, Meat & Livestock Australia 0 mins)
12.25pm Making sense of carbon in northern Qld	shua Peart, DAF (20 mins)
1.05pm Lunch (1 hour)	
Breeding and Genetics	
	eoff Fordyce 0 mins)
2.25pm Northern Genomics project update (20	0 mins)
2.45pm Heifer management G	eoff Niethe (20 mins)





3.05pm Panel – improving your herd performance

Producer panel discussion

(45 mins)

3.50pm Afternoon Tea (30mins)

4.20pm Have your say – regional priority setting

RBRC & MLA (30 mins)

4.50pm

Closing remarks and wrap up (15 mins)

BeefUp Networking drinks and dinner from 5.00pm