







ASPIAC Dinner - Thursday 11 November

Time: 5:30pm for pre-dinner nibbles with dinner at 6:30 pm

Location: Social club, John Hayes Building, Arid Zone Research Institute

There will be BBQ dinner at AZRI on Thursday the 11th, the evening before BeefUp (from 5:30 pm). Everyone in the Industry is invited to come along and celebrate the 100th meeting of ASPIAC (Alice Springs Pastoral Advisory Committee) which will have been held earlier in the day. Come for a free feed, great company and drinks from the AZRI Social Club, hosted by ASPIAC and the Department of Industry Tourism and Trade, with support from MLA and NABRC. There will plenty of new and familiar faces, including the Managing Director of MLA, Jason Strong.

Alice Springs BeefUp Forum - Friday 12 November 2021

Venue: Desert Park, 871 Larapinta Dr, Alice Springs NT 0871

Time: 8am-5pm

About BeefUp

BeefUp forums provide an opportunity for northern Australian beef producers to learn something new, stay up-to-date with the latest on-farm research and technologies and meet others working in the red meat industry. BeefUp forums introduce producers to the outcomes of MLA research and development projects and the next steps to drive profitability and productivity on-farm.

Why should I attend a BeefUp forum?

- Hear about the latest red meat research, development and adoption programs with a whole-farm and value chain focus.
- Interact with expert speakers, including leading producers, advisors and researchers.
- Access tools and insights tailored to the needs and interests of producers in the local area.

Event features

- RD&A and market update from MLA
- Producers sharing practical, commercial insights via case study presentations
- Topics addressing key priorities for the beef industry
- Interactive Q&A panel sessions addressing water quality, weaner management and technology
- Networking drinks and entertainment.

Cost: MLA members \$25. Non-members \$50. **RSVP**: **Monday 1 November 2021** Includes: Morning and afternoon teas, lunch, and networking drinks

Contact: BeefUp Event Coordinator

Name: Rosie Peace **P:** +61 8 8942 3388

E: beefup@associatedadvertising.com.au









Time	Friday 12 November 2021
8.00am	Welcome
	Nicole Hayes, ASPIAC Chair (5mins)
8.10am	MLA welcome and market update
	Jason Strong, Managing Director, Meat & Livestock Australia (25mins)
Water quality – Facilitator: Angus Duguid	
8.35am	Desalination and water sampling
	James Outram, QUT (25mins)
9.00am	Salty waterholes, cattle and native fish – Case study from the Finke River
	Angus Duguid, Regional Director Agriculture – Southern Agriculture, Department of Industry,
	Tourism and Trade Northern Territory Government (15mins)
9.15am	Water salinity: an economic analysis of reverse osmosis
	Janelle Wilkes, Associate Professor Janelle Wilkes (30mins & Q&A)
10.00am	ParaBoss presentation – bacteria and parasites
	Dr Matthew Playford, Animal Health Australia
	(Virtual - 15mins and Q&A)
10.30am	Morning tea
	Weaner management
11.00am	Weaner nutrition
	Desiree Jackson, EDGE <i>(60mins)</i>
12.00pm	Best management practices for northern beef herds
	Geoff Niethe, Director, Neithe Consultancies (15mins)
	Angus McKay, Umbearra Station (15mins)
12.30pm	Lunch
	Technology – facilitator: Sally Leigo
1.15pm	How do we manage the next 'decade of disruption'?
	Shannon Speight BVSC, CEO, Black Box Co (30 mins)
1.45pm	Applying technology to understand production issues
	Dr Kieren McCosker, Regional Director, Katherine and Senior Livestock Scientist (30mins)
2.15pm	Real-time monitoring and tracking of livestock
	Ceres Tag: Direct to satellite data platform and smart ear tag
2.45	Lewis Frost, COO, Ceres Tag (30mins)
3.15pm	Future-proofing your business producer panel
	Nicole Hayes, ASPIAC Chair Shannon Speight BVSC, CEO, Black Box Co
	Silalilloli Speight BV3C, CEO, Black BOX CO
2 20	Afterna T
3.30pm	Afternoon Tea MLA priority setting workshop – overview and scene setting
4.00pm	Sally Leigo, Program Manager - Adoption - Meat & Livestock Australia
	Nicole Hayes, ASPIAC Chair
4.15	, · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
4.15pm	Group workshop (45mins) Summary of group priorities (15mins)
F 15	
5.15pm	Wrap up and evaluations
5.30pm	Sunset drinks and nibbles